Kysymys:
Milloin minun pitäisi käyttää transistoria, mosfetiä ja milloin releä?
Anonymous Penguin
2014-02-17 21:18:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen tottunut joihinkin releisiin, ja ne ovat hyödyllisiä, etenkin suurille kuormille, kuten hehkulamppu tai muu 120 V: n vaihtovirtalaite. Kuitenkin näyttää olevan ylivoimainen käyttää releä joukolle LED-valoja, jotka on kytketty yhteen (rinnakkain) ja jotka käyttävät 60 mA (liian paljon Arduinolle). Se ei myöskään toimi, jos haluat kytkeä sen päälle / pois päältä usein tai tehdä PWM: ää. Olen kuullut joitain transistoreista ja MOSFETSistä ja tiedän niistä vähän. Milloin minun pitäisi käyttää kutakin niistä ja mistä tiedän, minkä tyyppisiä hankkia? Näyttää myös siltä, ​​että releet voivat olla kalliimpia kuin transistorit / MOSFETS.

Muokkaa: Kuinka voin käyttää näitä Arduinoni kanssa?

Tämä kysymys näyttää olevan aiheen ulkopuolella, koska se koskee sähkötekniikkaa yleensä, ei arduinokohtaista. Se kuuluu tänne https://electronics.stackexchange.com/
@jamolnng olen eri mieltä. Jos uusi käyttäjä lähettää jotain tällaista, hän ei yleensä osaa käyttää mitään näistä. EE vaatii yleensä melko paljon tietoa aiheesta ennen lähettämistä. Tämä tuo kuitenkin esiin ongelman "pitäisikö meidän siirtää ja sulkea se vain siksi, että on päällekkäisyyksiä?"
Totta. Tarvitsemme todella määriteltyjä sääntöjä siitä, mikä on hyväksyttävää, minkä beetan pitäisi auttaa meitä päättämään. Olet myös oikeassa EE: ssä, koska tällainen viesti todennäköisesti haudattaisiin sinne. Pidän mielipiteeni siitä, että se on siirrettävä ja suljettava, koska se ei oikeastaan ​​käsittele nimenomaan arduinoa, mutta sinulla on pätevä argumentti sen pitämisestä avoimena.
@jamolnng Kunnioitan myös teidän väitteitänne ja näen molemmat osapuolet: Lähetin juuri tämän kysymyksen tuodakseni tämän väitteen esiin, koska siihen ei todellakaan ole vastattu metassa, ja ajattelin, että olisi hyvä esimerkki lähettää kysymys todella, jotta voimme nähdä kuinka se toimii.
[Liittyvä metakeskustelu.] (Http://meta.arduino.stackexchange.com/questions/59/what-should-our-policy-be-for-questions-that-wouldnt-survive-on-ee-but-arent )
Tähän luetteloon voitaisiin lisätä myös optoerottimia.
Yksinkertaisin suunnitteluvaatimus, jonka voin ajatella tällä hetkellä, on: Jos haluat hallita verkkovirtaa, et * koskaan * käytä vain transistoripohjaista ratkaisua.
@AsheeshR Olen samaa mieltä, en olisi hyväksynyt sitä aiemmin, ellei sitä olisi äänestetty niin voimakkaasti pidättämisestä. Annoin lopullisen äänestyksen. Tämä oli pikemminkin "testi", jotta saisimme tarpeeksi hyviä vastauksia, mutta kaksi niistä osoittavat selvästi, että tämä sopisi EE: lle.
Kaksi vastused:
#1
+9
TheDoctor
2014-02-17 21:32:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Transistorit ovat puolijohdekytkimiä, eli niissä ei ole liikkuvia osia. MOSFETit ovat kuin transistorit, mutta ne on luokiteltu suuremmille jännitteille. Releet ovat kalliimpia, mutta niissä on liikkuvia osia.

Transistorit ja MOSFETS tuottavat paljon lämpöä. Heillä on 3 nastaa (yleensä), nimeltään pohja, emitteri ja kerääjä. Lisätietoja täältä

Releet käyttävät magneetilla metallikytkimen asennon hallintaa. Ne ottavat yleensä enemmän virtaa kuin Arduino-nasta voi tuottaa, ja siksi niitä ohjaa usein transistori. Releet voivat yleensä kytkeä enemmän virtaa kuin joko transistori tai MOSFET.

On myös puolijohdereleitä, joissa on TRIAC (kuten transistori). Nämä eivät voi vaihtaa yhtä paljon kuin normaali rele, mutta niillä on yleensä paremmat luokitukset kuin MOSFETS ja transistorit. esimerkki

from Sparkfun

Tässä on muutama lausunto, jotka eivät ole totta. "MOSFETIT ovat kuin transistoreita, mutta luokiteltu korkeammille jännitteille" - Jännitteissä ei todellakaan ole paljon eroja, jotka joko kestävät. Tämä ei oikeastaan ​​ole ensisijainen ero. BJT on virtaohjattu laite ja MOSFET jänniteohjattu.
"Transistorit ja MOSFETIT tuottavat paljon lämpöä" - vain jos ne kulkevat suurten virtojen läpi.
"Heillä on 3 nastaa (yleensä), joita kutsutaan pohjaksi, emitteriksi ja keräilijäksi." - yleensä MOSFETissä ne ovat portti, lähde, viemäri.
[MOSFETit ** ovat ** transistoreita] (https://fi.wikipedia.org/wiki/MOSFET), yksi suurista perheistä, _ ** m ** etal - ** o ** xide - ** s * * emiconductor ** f ** ield - ** e ** ffect ** t ** ransistor_
#2
+5
jfpoilpret
2014-02-18 00:10:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suuria eroja releiden ja transistoreiden välillä ovat:

  • releet ovat kaikki tai ei mitään (kuten kytkimet), kun taas transistorit voivat lähettää enemmän tai vähemmän virtaa kollektorin kautta perustuen nykyiseen tukiasemaansa .
  • releet tarjoavat eristyksen komentopiirin (sähkömagneettisen) ja ohjatun piirin (kytkimen puolella olevan) välillä rele)

Jos haluat pelata arduinolla, sinun on ehdottomasti tiedettävä transistoreista; releiden käyttö muistuttaa enemmän erityissovelluksia.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...