Kysymys:
Kuinka kylmä tai kuuma Arduino Uno voi saada?
Anonymous Penguin
2014-03-06 06:46:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Arduino Uno -sivulla ei mainita lämpötiloja, joissa se voi toimia. Harkitsen sen asettamista ulkona. Kuinka voin varmistaa, että Arduino Uno on turvallinen säällä, joka voi nousta -20-105 astetta Fahrenheit? (-26-40 astetta).

Tärkeää, oletko katsonut, että säätiedotteissa mainitut lämpötilat ovat sävyn ilman lämpötilaa? Jos sijoitat Arduinon aurinkoon, sääennusteen mukaan lämpötila voi olla 40 ºC, lauta voi nousta jopa 80 100 tai jopa 120 ºC.
@Cybergibbons Useimmat ulkona olevat projektit sijoitettaisiin koteloon, joka ei salli auringonvaloa.
Kuinka kotelo pysäyttää auringonvalon? Kotelo kuumenee levyn sijaan, mutta saatat saada äärimmäisiä lämpötiloja.
@Cybergibbons Se silti * auttaisi * ja toimisi eristeenä niin kauan kuin se ei ollut läpinäkymätöntä. Tilanteelleni se on kuitenkin autotallissa.
niin mikä on johtopäätös? sopiiko vadelma pi arduinoon niin korkeissa lämpötiloissa?
Viisi vastused:
#1
+15
Anonymous Penguin
2014-03-06 06:46:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se ei ole kovin iso juttu. ATmega 328p -taulukossa todetaan tämä:

Lämpötila-alue: -40 - 85 celsiusastetta .

Sama koskee USB-sirua Unossa (ATmega 16u2 UNO R3: lle).

Se on rajojesi sisällä. Se voi todennäköisesti mennä hieman kylmemmäksi kuin mainittu, mutta se lyhentää levyn pituutta hieman.

On kuitenkin joitain asioita, jotka voivat mennä pieleen:

  • EEPROMia ei ehkä säilytetä niin kauan äärimmäisissä lämpötiloissa. Pidä tämä mielessä, jos tallennat kriittistä tietoa.
  • Jännitesäädin ei ehkä toimi yhtä hyvin kuumissa olosuhteissa
  • Kideoskillaattori ei välttämättä tuota tarkkoja arvoja. Kuvittelisin kuitenkin, että muutama hertsi enemmän tai vähemmän ei vaikuta 16 MHz: n prosessoriin. Toleranssi on itse asiassa hieman alle 1%. Sinulla voi olla joitain ongelmia sarjassa (baudinopeus ei ole oikea). Tutkisin myös mitä tahansa viestintää, kuten I2C. (En tiedä tarkalleen, kuinka kellolinja toimii ... se voi olla hieno I2C: lle.)
  • Vastukset / kondensaattorit eivät välttämättä tuota tarkkoja arvoja. Kuvittelin, että vastusten toleranssi ei ylitä 8%: useimpien vastusten luokitus on 5% normaalissa lämpötilassa. Se riippuu valmistajasta. Kondensaattoreilla on suurempi toleranssi, mutta niiden päätarkoitus on "tasoittaa" signaali.
  • Äärimmäinen jäähdytys / lämpeneminen voi aiheuttaa pieniä laajenemisongelmia. (Huomaa: se on hienoa silloin tällöin, mutta ei tunneittain laskettaessa 30 astetta.)
  • Muut komponentit (nestekidenäytöt jne.) Tulisi pitää mielessä myös pidettäessä kannattavuutta. se ulkona.

Joten niin kauan kuin kaikki muut taululla olevat osat toimivat mielellään tarvittavissa lämpötiloissa, sinun on oltava kunnossa. Kuten kaikilla tekniikoilla, arvoihin on usein lisätty "pehmuste" (ts. 5% toleranssi on usein 3-4%, enintään 12 V se voi toimia 12,5 V: lla jne.) *

* Tarkoitan tällä sitä, että Arduino ei räjähdä, kun lämpötila on -41 ° C.Se ei ole hyvä sille, mutta todennäköisesti sinun pitäisi olla kunnossa niin kauan kuin se ei ole säännöllinen tapahtuma.

Kohdassa "Absoluuttinen maksimiarvo" yleisesti mainitut taulukoiden arvot ovat absoluuttinen maksimiarvo, siellä ei ole teknistä toleranssia. Valmistaja ei takaa toimintaa näiden rajojen ulkopuolella, ja mitä tahansa voi tapahtua, jos käytät laitetta niiden ulkopuolella. Saatat olla onnekas, mutta miksi he eivät mainitsisi korkeampaa teknistä tietolomaketta? Laajempi spesifikaatio tarkoittaa laajempaa mahdollista sovellusta kuin kilpailevat komponentit ja mahdollisesti enemmän tuloja.
Kondensaattorit vaihtelevat ** paljon ** yli 8%, varsinkin jos ne ovat halvempia tempco-dielektrisiä. Y5V / Z5U: n arvoksi määritetään -22% - +56% välillä 10 ° C - 55 ° C, ja ne ovat todennäköisesti vain 20% tarkkoja osia aluksi (tarkkuuskondensaattorit ovat kalliita, ja miksi vaivautua, kun se on irrotus). Myös Uno käyttää resonaattoria, ei kiteitä (PN: CSTCE16MOV53-R0), jonka alkutarkkuus on ± 0,5% ja ± 20 - + 80 ° C yli ± 0,3%. Vaikka ATmega328P voi toimia jopa 20 Mhz: llä, se voi aiheuttaa baudinopeusvirheitä.
Todennäköisesti suurin kylmien lämpötilojen ongelma on se, että melkein kaikki akkukemiat raapivat kokonaan kylmässä. Samanlaisia ​​ongelmia esiintyy todennäköisesti myös elektrolyyttikondensaattoreissa, jotka ovat todennäköisesti vain 0 ° -85 ° osia.
@jippie Sanon vain, että -41 asteen kuluminen ei tapa sinun siruasi. Se ei ole hyvä sille, mutta jos menet vain muutaman asteen teknisten ominaisuuksien alla muutaman kerran vuodessa, sen * pitäisi olla kunnossa. Tarkistan vastaukseni.
@FakeName Useimmat kylmässä olevat projektit [kondensaattoreille] eivät tarvitse niin paljon tarkkuutta, varsinkaan Arduinon pääkäyttöön. Olet kuitenkin oikeassa. Lisän sen vastaukseeni. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Muita paristoja, jotka eivät ole piirilevyssä, sisältyvät paristoihin, jotka toimivat mielellään lämpötilassa. Olet kuitenkin oikeassa.
#2
+3
user851
2014-03-28 23:56:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuten kaikki mainitsevat, niin kauan kuin olet varjossa, kuumalla lämpötilalla ei todennäköisesti ole väliä liikaa, koska se on komponenttien rajoissa.

Olen enemmän huolissani kosteuden tiivistymisestä aamuisin. Vesihöyryt kondensoituvat elektroniikkaan aivan kuten ruoholla. Voit kokeilla sähköistä epoksia piirin peittämiseksi. Arduino ei toimi kovin kuumana, joten epoksi ei tee paljoakaan estääkseen sen jäähtymistä. Mutta epoksi ei pidä vesihöyryn kondensaatiota ongelmana.

Voit suihkuttaa tai harjata levyn Conformal Coating -toiminnolla kosteusongelmien estämiseksi. Peitä kaikki liittimen aukot ensin kontaktiongelmien välttämiseksi.
#3
+1
jfpoilpret
2014-03-06 11:50:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Noudata vain datalehteä kuuman lämpötilan osalta.

Matalan lämpötilan osalta muistan, että joku yritti viime vuonna ylikellottaa UNO: ta nestetypellä, joten kai et koskaan kohdannut ongelmia alhaisissa lämpötiloissa :-)

blogissaan kyseinen henkilö osoittaa voivansa käyttää UNO: ta 65 MHz: llä alentamalla lämpötilan -196 ° C: seen. / p>

Prosessi oli tietysti monimutkaisempi kuin vain lämpötilan alentaminen ja tapahtumien tarkistaminen: taululle tehtiin paljon parannuksia.

Blogi selittää hyvin, kuinka eri komponentit voivat reagoi kryogeenisiin lämpötiloihin; Suurimmat kysymykset näyttivät olevan kondensaattoreista, joiden kapasitanssi vähenee dramaattisesti alhaisissa lämpötiloissa.

Vau. 65 MHz Unolla.
#4
+1
SDsolar
2017-02-20 08:53:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen samaa mieltä neuvoista lukea datalehdet, mutta tässä on henkilökohtainen vastaus kysymykseen.

Asensin Vadelma Pi: n koteloon, jossa nykyinen Arduino selvisi viime kesänä.

Vaikka niillä on samat kokonaislämpötilarajat (lukuun ottamatta viestintää), Pi lopetti toimintansa ensin.

Hyvä uutinen on, että sen tuominen sen sisälle käynnistyi heti takaisin.

Lämpötila / kosteus nousivat 140 F: een (kuten kuuma auto Phoenixissa).

Joten loppujen lopuksi tietolomake oli selviytymisen kannalta oikea. Mutta ehdotan konservatiivisempaa lähestymistapaa, kuten sijoittamalla ne valkoiseksi maalattuun koteloon auringon vaikutusten minimoimiseksi.

Pi: n poistamisen jälkeen Arduino heräsi kuin mitään ei tapahtunut, vielä ulkona.

Nämä asiat ovat erittäin joustavia.

#5
  0
James Fuller
2018-11-05 15:38:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos sinun on asetettava laitteesi ulkopuolelle, ehdotan valupainolaatikkoa. Tärkein lämmöntuotantokomponentti on todennäköisesti säädin (Ajattele sitä - 12 V: n kohdalla reg putoaa 7 V, jossa mikro toimii 5 V: lla tai ehkä 3 V3: lla). Joten suositellaan pienimmän jännitteen käyttämistä arduinoon, mielestäni se on hyvä 7 V: iin (5 V: n yksikölle). Jos pystyt liittämään lämpöreitin hakkeen pinnasta koteloon, hyvä (Käytä raskasta letkua - vähintään 2 mm paksu). Ole varovainen, ettet muodosta yhteyttä reg-välilehteen - käytä kiillettä tai ohutta mylar- ja jäähdytyselementtitahnaa (vältä galvaanisia vuorovaikutuksia). Laatikon ulkopinnalla olevat normaalit räpylät, todella tuottavat lämpöä ilmakehään. Tämän koko jutun tulisi olla säleissä puupinnoitettu valkoiseksi maalattu astia (A stevenson -näyttö), joten suora aurinko (ja sade / kaste) älä osu pakkaukseen. Tämä olisi ratkaisu ääriolosuhteisiin.Muista, että levyltä tulevan lämmön on päästävä laatikon sisäympäristöön - loukkuun jäänyttä ilmaa käyttämällä saat erittäin huonon lämpökontaktin. Sitten sen on päästävä laatikon läpi ja takaisin ilmaan.Älä unohda, että sirulla käyttämäsi nielu tuottaa prosessissa jonkin verran (pientä) lämpöä.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...