Kysymys:
Kuinka voin siirtää tietoja arduinoon / siitä ~ 750 jalan päästä?
PQStorm
2014-02-27 03:37:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Työskentelen koulun suunnitteluprojektissa (ei päällystetty muu kuin sähkötekniikan projekti), jossa rakennamme järjestelmää vinssin etäohjaamiseksi veneestä, joka laskee itsenäisesti toimivaa mittaria määrättyihin syvyyksiin käyttäen paineanturia (ohjataan rannalta).

Ajatukseni on, että arduino kerää tietoja paineanturista samalla kun se on kytketty vinssiin (säätämällä sitä ylös / alas tarpeen mukaan, halutun syötetyn syvyyden perusteella). Arduino liitetään sitten a Raspberry Pi B: hen USB: n kautta. Vadelma Pi kommunikoi sitten wifi-USB-sovittimen kautta reitittimeen @ 2,5 GHz 802.11n rannalla, joka sitten kommunikoi rannalla olevan kannettavan tietokoneen kanssa. Tärkeää on, että rannalla oleva kannettava tietokone tallentaa tietoja sekä muuttaa arduinon syöttösyvyyttä.

Arduino < ==> Raspberry Pi < ==> Reititin < ==> Kannettava tietokone rannalla

Näin [nämä tiedot] [2] puhuvan arduinoon yhdistämisestä wifi-yhteyden kautta , mutta en pystynyt määrittämään potentiaalialuetta.

liittyvä projekti, jossa käytetään venettä, joka käyttää Xbee-kilpiä.

Kun on huolestuttavaa, emmekä pysty osoittamaan mitään veneen antennia takaisin rannalle, joten etsimme suuntaamatonta ratkaisua.

Mietin, mitä potentiaalisia tapoja voisin kommunikoida takaisin rannalle vinssin syvyyden hallitsemiseksi (rannan ulostulonäyttö näyttää syvyyden ja pystyin sitten muuttamaan syvyyttä rannasta). Mietin edelleen, olisiko asetusten tekeminen mahdollista ja mitkä ehdotuksesi voivat olla.

Edellinen ketju sijaitsi tällä linkillä: http: //% 20https: //arduino.stackexchange.com/questions/432/how-can-i-connect-to-an-arduino-using-wifi
Vaikka projektiisi kuuluu Arduino, kysymyksesi ei näytä Arduinoon liittyvästä kysymyksestä, koska kuvailet WIFI-liitäntää Raspberry Pi -laitteeseesi. Jos sinulla oli aikomus käyttää esimerkiksi Yunia, kysymyksesi olisi järkevämpi arduino.SE-sivustossa
@jfpoilpret Uskon, että hän etsii tapaa saavuttaa tämä _ ilman Pi: tä. Hän mainitsee sen, koska näin linkitetty asiaan liittyvä projekti saavuttaa sen
Hups, kiitos @JohnB virheeni, luin tämän osan väärin. Sitten kysymys näyttää olevan OK arduino.SE: lle. "Tahdon" tai "tahton" käyttö koko kysymyksessä saa minut kuitenkin ajattelemaan, että tällä hetkellä ei ole mitään. Uskon, että OP: n tulisi muokata hänen kysymystään selvemmäksi, mitä etsitään: Arduino WIFI (mukaan lukien etäisyyskysymys) tai jokin muu, mukaan lukien Raspberry Pi
Huomaa, että suunta-antenni kummassakin päässä parantaa dramaattisesti kantamaa. Suunta-antenni voitaisiin siis osoittaa veneeseen rannalta ..
@jfpoilpret, olet oikeassa, että minulla ei tällä hetkellä ole mitään tällä hetkellä. Tilaan osia suunnitteluprojektiin koulussa. Etsin ratkaisua yleisesti ja olin suunnitellut arduinon käyttämistä analogisina tuloina / lähtöinä, koska sitä olemme oppineet käyttämään luokassa - I sinulla ei ole laajaa piirien tai koodauksen taustaa (laskentataulukoiden VBA: n lisäksi), joten en ole täysin varma, mihin suuntaan tämän ongelman kanssa tulisi mennä.
@JohnB on oikea, että haluaisin lähestyä tätä mieluummin ilman pi: tä, mutta se on ratkaisu, jonka keksin.
@jlbnjmn En tajunnut, että se voi tulla yhdestä lähteestä - minulla ei ole taustaa verkostoitumisessa. Olisiko jotain [näillä linjoilla] (http://www.ebay.com/itm/Hana-24-dBi-Grid-Dish-Outdoor-2-4GHz-Wireless-Wi-Fi-Directional-Antenna-/360867760938) riittävä parantamaan kantama työtä?
Google 433 MHz: n lähetin-vastaanottimelle
üks vastaus:
#1
+8
Cybergibbons
2014-02-27 14:50:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On harkittava useita näkökohtia, kun harkitaan mitä tahansa langatonta viestintäratkaisua suurilla etäisyyksillä ja yli veden.

WiFi pystyy toimimaan pitkiä matkoja etenkin korkeammilla virtakorteilla ( 1 W: n anturit ovat nyt helposti saatavissa) ja suunta-antenni (kaikki 3dBi: stä 30dBi: ään) Tämänkaltaisen WiFi: n käyttämisessä käyttöösi on etuja ja haittoja:

  • WiFi käyttää 2,4 GHz: n taajuutta, jota heikentää vesi ja vesihöyry. Jos olet lähellä veden pintaa, tämä voi aiheuttaa vaihtelevan vaihteluvälin sääolosuhteiden lisääntyessä kosteutta ja suihketta - jopa lievä pirstaleisuus voi lisätä massiivisesti kosteutta lähellä pintaa.
  • WiFi on melko raskas protokolla, jossa on useita kerroksia, jotka on määritettävä joka kerta, kun yhteys muodostetaan. Tämä vie aikaa ja tarkoittaa, että marginaalisten yhteyksien läpijuoksu on nolla, koska niitä ei koskaan aseteta.
  • WiFi on tarkoitettu korkealle (> 1 Mt / s), eikä se heikkene sulavasti tämän pisteen alapuolella. Arduino-projektissa ei tarvitse usein siirtää tietoja näin nopeasti. Nopeus ja kantama ovat kompromissi.
  • Veneiden suunta-antenni voi olla raskasta työtä. Mitä enemmän vahvistusta antennilla on, sitä enemmän suunta on, mikä puolestaan ​​tarkoittaa, että sinun on kohdennettava se paremmin. Jopa lievä rokkaaminen voi tehdä tämän vaikeaksi mahdottomaksi. Se riippuu siitä, oletko tasaisella lampella vai todella merellä.

Jos haluat käyttää WiFi-yhteyttä, Ubiquiti valmistaa siistejä tuotteita, kuten Nanostation, joka sallia pitkän kantaman yhteyksien muodostamisen pitkillä kantamilla.

Henkilökohtaisesti pysyisin poissa 2,4 GHz: n etäisyydeltä veden läheisyydestä ja menen toisen ISM-taajuuden kanssa. Sijainnistasi riippuen tämä voi tarkoittaa 315 MHz 433 MHz, 868 MHz tai 915 MHz. Se riippuu siitä, mitä maailman aluetta olet, millä alueilla sinua saa käyttää.

Nämä matalat taajuudet soveltuvat pidemmille alueille ja tunkeutuville esineille ja vedelle. Tässä tilassa on paljon erilaisia ​​ratkaisuja, joilla kaikilla on ylä- ja alamäkiä.

Hope RFM12B on erittäin suosittu pieni RF-levy, jolla on useita helppokäyttöisiä kirjastoja - käytän henkilökohtaisesti Jeelibiä. Nämä pystyvät vain tarvitsemallesi 750 jalan alueelle. Ne ovat saatavana kaikilla ISM-taajuuksilla, ja henkilökohtaisesti olen löytänyt 868 MHz: n parhaan ulkona, kun taas 434 MHz on parempi sisätiloissa.

Uudempi Hope RFM69W on samanlainen levy, mutta enemmän toiminnallisuutta ja enemmän virtaa. Sen teho on 13dBm (20mW) verrattuna RFM12B: n tehoon 0dBm (1mW). Näen näiden levyjen kantaman kasvaneen ~ 50-100%.

RFM69HW on suuritehoinen versio, jonka teho on 20dBm (100mW). En ole testannut tätä, mutta odotan jopa 3-4 kertaa RFM12B: n kantaman.

Ison-Britannian yritys Ciseco valmistaa myös sarjan levyjä, jotka käyttävät CC1110-siruja lähetin-vastaanottimina. Nämä ovat XBee-tyyppisessä muodossa. Yhdellä heidän levyistään, ARF: lla, on tehovahvistin. Niillä on 26dBm: n lähtöteho (400mW) ja lyhyessä testissä rakennetulla alueella olen nähnyt noin 2 km: n etäisyyden.

On tärkeää huomata, että nämä ovat lähetin-vastaanottimia, jotta ne voivat lähettää ja vastaanottaa , mikä tarkoittaa, että voit kuitata, onko paketteja vastaanotettu.

On levyjä, kuten nRF2401L, jotka käyttävät 2,4 GHz, mutta käyttävät paljon kevyempää protokollaa kuin WiFi, joten toimivat paremmin marginaalialueet. Ne ovat likaa halpoja (~ 2 £). Heillä on sama haitta veden vaikutusalueella.

En pidä Xbeestä ollenkaan. Levyt ovat ylihintaisia, ja mielestäni alue ei ole suuri edes suuritehoisemmilla moduuleilla.

Voit myös "rullata omasi" ja käyttää yksinkertaisia ​​434/868 / 915MHz on-off-keyed (OOK ) lähetin / vastaanottimet. Protokollasuunnittelu ei kuitenkaan ole helppoa, ja menetät paljon piilotettuja toimintoja, joita edistyneemmillä levyillä on.

Kiitos vastauksesta, @Cybergibbons. Mikä olisi suhteellisen helppo toteuttaa järjestelmä? En ole kovin kokenut ohjelmistopuolella, mutta olen valmis antamaan vaivaa oppimiseen, koska se ei vie liikaa vaivaa - minulla on kunnollinen työmäärä tänä lukukautena. olen kiitollinen), joten anna minulle asiantuntijaneuvoja! Tämä on projekti, jonka toivon tekevän hyvää työtä samalla kun toivon pääsevän loppuun lukukauden sisällä.
Haluaisin käyttää RFM69HW-moduuleja Jeelibin kanssa. On aktiivinen ja hyödyllinen Jeelib-foorumi, niitä käytetään hyvin laajalti. Aion testata nämä tällä viikolla.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...