Kysymys:
Pitäisikö kaikki käyttämättömät analogiatuloportit olla sidottu maahan tarkkojen A2D-mittausten tekemiseksi?
Kavka
2014-03-03 11:07:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän Arduino Unon A0-porttia lukemaan LM35-lämpötila-anturin lähtöjännitteen. Huomasin, että lukema vaihtelee paljon, jos jätän jäljellä olevat analogiatuloportit A1 - A5 kellumaan. Vaikuttaisivatko kelluvat analogitulot joihinkin signaaleihin kytkettyjen tuloporttien lukemien tarkkuuteen.

Kaksi vastused:
#1
+12
Matt Clark
2014-03-03 11:37:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mikä tahansa kelluva tappi toimii antennina ja voi häiritä sen ympärillä olevia arvoja, tämä on yksi analogin käytön tärkeimmistä haitoista.

Saadaksesi tarkimmat lukemat mahdollisimman pienellä häiriöllä, voit vetää kaikki käyttämättömät tulot maahan.

Tarkkuus ei muutu, koska anturi itse määrittää tarkkuuden. Se vähentää kuitenkin kohinan / häiriöiden määrää, mikä antaa sinulle tarkemmat lukemat.

Nämä syyt voidaan saavuttaa määrittämällä käyttämättömät analogiset nastat digitaalisiksi lähtöiksi ja asettamalla ne mataliksi.

  pinMode (A1, OUTPUT); digitalWrite (A1, LOW);  
Etkö ole varma, onko se onnekas arvaus, mutta myös lähtöniitin (mukaan lukien An) matala on energiatehokkain tapa. Korkealle ajaminen tai vedon mahdollistaminen kuluttaa enemmän energiaa virtalähteestä.
@jippie - Jos sinulla ei ole levyvuotoja, ne käyttävät todennäköisesti samaa tehoa. Jos sinulla on vuotoja, se riippuu virrasta vai maadoituksesta.
@FakeName Ei, he eivät. Luin artikkelin, joka käsitteli juuri tätä asiaa. Tapin ajaminen matalaksi vie suunnilleen yhtä paljon virtaa kuin jättää sille suuren impedanssin. Korkealla ajaminen tai vetäminen vetää enemmän virtaa. Yritän löytää artikkelin myöhemmin tänään.
En ole lukenut artikkelia, mutta voin vahvistaa, että kaikkien nastojen ajaminen korkealle vetää hieman enemmän virtaa kuin kaikki matalat.
@jippie - Huh, se on outoa. Odotin, että toteemi-napalähdöt ovat symmetrisiä. Mene kuva!
#2
+1
MrGlasspoole
2017-01-29 18:00:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaikka käyttämättömien nastojen asettaminen asetukseksi OUTPUT / LOW kuluttaa vähän vähemmän virtaa kuin INPUT, kun PULLUP on käytössä, luulen, että toinen vaihtoehto säästää enemmän.

Lainatakseni jotakuta muuta:

Jos vahingossa kosketat kuumaa johtoa lähtöön asetettuun lähtöön, oikosuljetaan prosessori ja käynnistetään se. Jos kosketat vahingossa maadoitusjohtoa korkealle asetettuun lähtöön, oikosuljetaan prosessori ja käynnistetään se. Jos kosketat vahingossa kumpaakin johtoa sisääntuloon vetämällä, et edes huomaa.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...