Kysymys:
Grove-anturit ilman Grove-suojaa
A.Schulz
2014-03-04 18:59:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Grove-järjestelmässä on laaja valikoima antureita. Yleensä niihin pääsee erityisellä suojalla (Grove-pohjasuoja).

Voinko käyttää näitä antureita suoraan ilman suojaa. Erityisesti olen kiinnostunut käyttämään niitä Arduino Pro Minin kanssa. Oletan, että yksi tarvitsee ehdottomasti Minin 5V-version, mutta muu kuin tämä? Kuinka hauskaa on käyttää näitä antureita suoraan?

Olen kiinnostunut Grove-pölyanturin käytöstä, mutta haluaisin käyttää myös Grove 4-numeroista näyttöä.

Kolme vastused:
#1
+4
Anonymous Penguin
2014-03-05 08:43:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Groove Schematic Wikistä .

Yllä on kaavio Groove-kilpestä. Voit nähdä, että jokaiseen liittimeen on kytketty kaksi digitaalista nastaa ja sitten V (5V) ja G (GND). Kaksi viimeistä voit muodostaa yhteyden normaalisti Arduinoon. Kaksi ensimmäistä, jotka liität luonnoksessa käytettyihin nastoihin.

Sano, että liitin liitetään piirilevyn vasempaan yläkulman DIGITAL-nastaan ​​(D6 / D7). 7 haluat liittää nastat seuraavasti: Musta → GND, Punainen → 5V, Valkoinen → D7 ja Keltainen → D6.


Huomautuksia:

  • Suojus menee päällekkäin nastojen (ts. 3-4, 4-5) kanssa, mikä saattaa tehdä asioista hämmentäviä. Mielestäni se on suunnitteluvirhe. Jos se tarvitsee kaksi nastaa, siinä tulisi olla kaksi liitintä . Nykyisessä tilassa voit yhdistää kaksi asiaa yhteen. En todellakaan tiedä, miten selvittää, käyttääkö se kaikkia liitettyjä portteja vai ei. Jos sinun ei tarvitse, yritän olla päällekkäin kahden uran kanssa. Voit tehdä tämän käyttämällä kahta digitaalista porttia jokaiseen uran "moduuliin".
  • Sinä Minulla on oltava myös sovitinjohto (linkki TheDoctor's Answer -sovelluksesta.)
  • Analogisiin yhteyksiin se soveltuu samalla tavalla kuin digitaalinen. G on maadoitettu, V on 5v ja A # on analoginen nasta.

Sen päätteleminen:

Ei ole mitään todellista evästeiden leikkaustapaa yhteyden muodostamiseen niihin . wiki näyttää kuitenkin olevan kunnollinen resurssi, kun selvität, kuinka siinä navigoidaan. Mainitsemasi pölyanturi näyttää käyttävän AINOASTA digitaalista nastaa 8. Se liitettiin Groove-suojan D7 / D8-liittimeen, joten keltainen johdin voitiin jättää huomiotta, koska sitä ei koskaan käytetty luonnoksessa.

Tällä järjestelmällä on vaikea tehdä paljon: se on dokumentoitu huonosti ja ei lainkaan yhtenäinen. Lisäksi jotkut levyt voivat aiheuttaa ongelmia, jotka voivat johtaa jopa komponenttien vaurioitumiseen. Sanon, että katso jotain muuta.

Terävä nasta 1 (V-LED) = > 5V (kytketty 150ohmin vastukseen) Terävä nasta 2

(LED-GND) = > Arduino GND tappi Terävä nasta 3 (LED) = > Arduino tappi 2

Terävä nasta 4 (S-GND) = > Arduino GND nasta Terävä nasta 5 (Vo) = >

Arduino A0 nasta Terävä nasta 6 (Vcc) = > 5 V

En näytä löytävän sen johtoa, mutta olen varma, että verkossa on monia muita. (Siinä luetellaan tarvittava kaapeli: 6-napainen 1,5 mm: n pikaliitin. Sitä ei näytä olevan liian vaikea löytää.)

  • Tässä on 4x7-segmenttinäyttö paljon halvemmalla. Se käyttää paljon nastoja ja tarvitsee vastuksia, mutta multipleksointi ja vastukset eivät ole niin vaikeita selvittää. Se ei kuulu tämän kysymyksen piiriin. Saattaa olla jokin muu kortti, jossa on sisäänrakennettu IC IC: n avulla tällaisen näytön hallitsemiseksi, mutta en näytä löytävän sitä nyt.
#2
+3
TheDoctor
2014-03-04 21:15:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Grove-anturit käyttävät erityistä pistorasiaa, 4-napaista JST: tä, jossa on kaksi virtajohtoa ja kaksi dataa. joudut tekemään oman kortin / päätelaitteen saadaksesi heidät yhdistämään miniin.

Voit tehdä käyttämällä Grove-protolevyä, joka muuntaa JST-päätteet .1 "nastoiksi, jotka sopivat liitettäväksi Miniin. On myös litle-protoalue, jos haluat sen.

Voit käyttää myös sovitinkaapelia, jossa ei ole isoa protolevyä. Liittimet voidaan juottaa suoraan Miniin.

Ajattelin käyttää sovitinjohtoa - lehtoanturin kiinnittäminen ei vaikuta kovin suurelta ongelmalta. Kuinka voin kuitenkin päästä heihin / kommunikoida heidän kanssaan?
@A.Schulz: Aivan samalla tavalla kuin jos Grove-liitintä ei olisi. Laitteisto on edelleen sama, vain nastat on vaihdettu.
Kaikki Grove-anturit eivät käytä kaikkia 4 johtoa. Suurin osa analogisista perusasennuksista käyttää SIG: ää, NC: tä, VCC: tä, GND: tä - missä NC tarkoittaa Not Connected. Seeed Studio -wikissä he julkaisevat Eagle-tiedostot useimmille antureille. Jos tarkistat ne, vahvistat, että NC ei ole yhteydessä mihinkään.
Jotkut ovat 3 ja 4 johtoa, jotta he voivat käyttää yhteistä liitintä. Jos käytät nelijohdinanturia, kuten I2C-anturia, et voi käyttää viereistä Grove-kannan suojusta, koska vierekkäisissä pistorasioissa on yksi nasta. Pistokkeella D4 on tapit D4, D5. D5-merkinnällä varustettu pistorasia sisältää D5, D6. D5 on yhteinen kahden pistorasian välillä.
#3
+1
marciokoko
2015-10-21 03:12:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen varma, että voisit vain ottaa signaalikaapelin pölyanturista ja liittää sen suoraan valitsemaasi digitaaliseen nastaan ​​ja liittää sitten myös Vcc ja Gnd. Työskentelen CO2-anturin kanssa, enkä halua kilven yläpuolelle.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...