Kysymys:
Mille SVG-nastat ovat SainSmart Uno -kloonissa?
Peter Bloomfield
2014-02-19 20:30:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ostin SainSmart-kloonilevyn, joka on yhteensopiva Arduino Uno R3: n kanssa. Jokaisen tavallisen IO-nastan rinnalla on 3 ylimääräisen nastan (uros) rivi. Ne on järjestetty sarakkeisiin, merkittyinä S, V ja G.

Ne näkyvät tässä kuvassa:

Photo of SainSmart Uno R3 clone board

Suurin osa niistä on heti SainSmart- ja UNO-logojen yläpuolella. Analogisia nastoja vastaavat SVG-nastat näkyvät heti mikroprosessorin alapuolella.

Mihin nämä nastat ovat tarkoitettu? Onko tämä vakiomuoto joillekin sovelluksille vai onko se jotain ainutlaatuista SainSmartille?

üks vastaus:
#1
+10
Peter Bloomfield
2014-02-19 20:30:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

SVG = Signaali, jännite, maadoitus.

Signaalitappi kuljettaa todellisen lähdön, joka voi olla korkea tai matala milloin tahansa. Se on pohjimmiltaan vain urospuolinen versio vastaavasta tavallisesta GPIO-nastasta. Jännitetappi on aina korkea (mikä voi olla tällä levyllä 5v tai 3.3v riippuen lähtötason kytkimestä). Maadoitustappi on täsmälleen se, mistä nimi viittaa - se on liitetty taulun maahan.

Tämä tarkoittaa tietysti, että kopioita on paljon. Miksi sinulla on kaksi signaalinastaa? Ja miksi vaivautua niin monien jännite- ja maadoitusnastojen käyttämiseen, jos ne ovat joka tapauksessa samat?

Syy on yksinkertaisesti mukavuus.

Jos sinulla on erillinen ulkoinen komponentti (kuten moottori), sinun on tavallisesti ajettava siihen 3 erillistä johtoa. Kun levyllä on säännöllisesti sijoitetut SVG-nastat, voit käyttää 3-tiejohtoa sopivalla naarasliittimellä. Voit suorittaa sen vastaavaan 3 nastan sarjaan ulkoisessa komponentissa. Tämä tarkoittaa, että voit liittää / irrottaa komponentin kytkemällä / irrottamalla (tehokkaasti) yhden kaapelin.

Mielestäni SVG-idea ei ole sellaisenaan '' vakio '', lähinnä siksi, että (tässä muodossa) siitä on todellista hyötyä vain kokeileville tai prototyyppisille ihmisille (toisin kuin pysyvämmän järjestelmän suunnittelulle). Se näyttää kuitenkin olevan melko suosittu harrastajien ja harrastajien keskuudessa. Sinun tarvitsee vain varoa komponentteja, jotka saattavat asettaa vastaavat SVG-nastat eri järjestykseen.

Servoilla on yleensä sama pinout, joten luulen, että toinen etu on, että voit liittää ne helposti. Http://www.imagesco.com/servo/connectors.jpg
Hieno asia. Halusin mainita servot, mutta selvästi unohdin!
Tämä on hyödyllinen myös potentiometrin liittämisessä analogisiin nastoihin. Jos kytket ulkoiset potin nastat V & G: hen ja keskitapin S: ään, sinulla on välitön jännitteenjakaja.
Haluan huomauttaa, että näyttää siltä, ​​että V-tappi tässä kokoonpanossa ei ole tarpeeksi tehokas ajamaan tavallista servoa. Tämä on valitettavaa, koska servo on todella kätevä kytkeä suoraan tähän otsikkoon. Se näyttää toimivan aluksi, mutta lopulta levy siirtyy reagoimattomaan tilaan, oletettavasti siksi, että se ei voi ajaa niin paljon virtaa tai jännite vaihtelee. En ole aivan varma miksi, mutta servon ajaminen Arduino-otsikon 5v-nastasta näyttää toimivan hienosti. Eräänlainen bummer.
Ei ole hyvä idea käyttää Argoinossa * minkä tahansa * nastan servoa, koska niillä olisi joko liian korkea jännite tai ne olisi hankittu logiikan säätimestä, ja koska servot ovat tunnetusti tehonälkäisiä ja sähköisesti kohinaa, se on On suositeltavaa, että niillä ei ole samaa säätelijää kuin logiikalla.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...