Kysymys:
Voiko askelmoottoria ohjata suoraan Arduinosta?
Peter Bloomfield
2014-02-21 18:21:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suunnittelen yksinkertaisen XY-piirturin rakentamista ja olen tutkinut mahdollisuutta käyttää pieniä 5 V: n 4-vaiheisia portaita liikkeen tuottamiseen. Tutkimuksissani olen usein nähnyt mainostettuja askelmoottorilevyjä aina suurista ja kalliista aina melko pieniin ja halpoihin. Jotkut heistä näyttävät todellakin olevan vähän enemmän kuin piirilevyn darlington-taulukko.

Tarvitsenko todella jotain näistä ulkoisista ohjainlevyistä vai voinko ohjata askelmia suoraan Arduinostani?

Onko sinulla taulukkotiedot? Mikä olisi kelojen tasavirta? Tarvitset todennäköisesti kuljettajan joka tapauksessa, mutta mitoitus liittyy askeleen vetämään voimaan. Arvioin, että suoraan Arduinosta voi ajaa enintään 125 mW, todennäköisesti vielä vähemmän.
Valitettavasti ei osanumeroa, ja toimittajalta saat vähän tietoa. Ajattelin, että nykyinen arvonta on todennäköisesti liikaa, mutta ajattelin, että se oli kuitenkin syytä kysyä.
üks vastaus:
#1
+11
TheDoctor
2014-02-21 19:48:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Askelmoottoreita ei yleensä voida ohjata Arduino-nastalla. Heillä on nykyinen vetovoima yli 20 mA, jonka kaikki yksittäiset nastat voivat tuottaa.

Takaisku on myös ongelma. Koska moottoreissa on liikkuvia magneettisia osia, ne tuottavat edelleen sähköä virran katkaisun jälkeen. tämä aiheuttaa melkein varmasti tarpeeksi negatiivista jännitettä, joka riittää Arduinosi paistamiseen.

Ratkaisu on käyttää moottoriohjaimen sirua tai suojaa. Tämä on hyvä esimerkki. Näillä on transistoripohjaiset sirut, jotka voivat ajaa riittävästi virtaa moottorin virran saamiseksi, ja diodit moottoreiden takaiskun lieventämiseksi.

Induktiivisen takapotkun aikaansaamiseksi ei tarvita liikkuvia osia. Tarvitset vain induktanssin, joka ei vaadi lainkaan liikkuvia osia.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...