Kysymys:
Kuinka 5v Uno voi puhua 3.3v erääntyvän kanssa?
Peter Bloomfield
2014-02-24 18:23:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on tällä hetkellä Uno (joka toimii 5 V: n jännitteellä), ja etsin ostaa eräpäivää (joka toimii vain 3,3 V: lla). Haluaisin saada heidät kommunikoimaan Serialin, SPI: n tai vastaavan kautta, mutta oletettavasti niiden yhdistäminen suoraan ei ole vaihtoehto (luulen, että Due: n nastat vahingoittuisivat).

Onko mitään tapaa tehdä yhteys turvallinen? Vai onko olemassa vaihtoehtoista viestintämuotoa, jota voisin käyttää turvallisesti heidän välilläan?

üks vastaus:
#1
+8
jippie
2014-02-24 19:36:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  • 5V-logiikkalähtö 3V3-logiikkatuloon voidaan käyttää resistiivisen jakajan avulla jännitteen laskemiseen.
  • Kun 3V3-logiikkalähtö ei ole latautunut, se riittää vain 5V-logiikan ohjaamiseen. tulo. Tarkista AVR-tietolomakkeesta tarkat jännitteet (0,6 × Vcc = 3V, löytyy datalehden DC-ominaisuuksista).

Toisin sanoen, pienellä erityisellä varovaisuudella se voi vain toimia .

Luo luotettavampi ja kaksisuuntainen ratkaisu käyttämällä tasovahvistinta. Tällä sivulla on useita luetteloita, mutta muut valmistajat valmistavat samankaltaisia ​​laitteita.

Tämä asiakirja kuvaa, kuinka MOSFETiä voidaan käyttää kaksisuuntaiseen logiikkatason muuntamiseen erilaiset syöttöjännitteet.

+1 MOSFET-ratkaisuviitteelle. En usko, että kaksisuuntainen tasosiirto voisi toimia. Kiehtova.
Lisäksi MOSFET-tasonmuuntimelle ei tarvita erillisiä komponentteja - on olemassa laitteita, kuten FDC6301N dual FET. Tai on olemassa erityisiä tasonvaihtajia, kuten PCA9306.
Adafruitilla on käyttövalmis MOSFET-tasonvaihtaja (http://www.adafruit.com/products/757), joka toimii myös I2C-viestinnässä, jossa sinulla on oltava kaksisuuntainen käännös.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...