Kysymys:
Virta Arduinoon auton akuilla
0xF2
2014-03-06 14:57:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oletettavasti Arduino-kortti, jolla on auton akut, virtaa pitkäaikaiseen käyttöön kaukana sähköverkosta.

Kuinka tämä voidaan tehdä ja mitkä ovat (1) taloudellisimmat ja (2) ) luotettavia tapoja tehdä tämä? Onko olemassa lisäriskejä, jotka johtavat levyn oikosulkuun vieraalla purkautumisella?

auton akut ovat 12,5 V, useimmat arduinot voivat kestää 12,5 V, lisätä sulakkeen / ylijännitesuojan ja olet valmis
Automaattiakut ovat optimaalisia 13,8 V, mutta todellinen jännite voi vaihdella lataustilan, fyysisen kunnon ja tehokuormituksen mukaan. Vaikka useimpien Arduino-levyjen sisäänrakennettu säädin voi laskea tämän alas, se voi johtaa korkeisiin lämpötiloihin (jos sisäisellä säätimellä ei ole jäähdytyselementtiä); ja ajoneuvon sytytyksestä / laitteista aiheutuva sähköinen melu voi aiheuttaa tuhoja tiedonsiirrosta Ardiunoon tai sieltä pois. Sopivasti mitoitettu buck-muunnin ja asianmukainen suodatus olisi todennäköisesti paras valinta.
@ratchetfreak Olen samaa mieltä Ronin kanssa. Se todennäköisesti ylikuumenee, etenkin kesällä.
@Ron Olen samaa mieltä. Yksi asia, joka on huomioitava: IIRC: n sisäisellä Uno-säätimellä on jonkinlainen jäähdytyselementti rakennettu piirilevyyn, joka on suunniteltu jäähdyttämään sitä alhaalta.
Kuusi vastused:
#1
+18
alexan_e
2014-03-06 23:18:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytä kytkentäsäätöä, kuten LM2596. Voit saada valmiin kortin eBaysta noin 1 dollarin hintaan.

Enter image description here

Aseta lähtöjännitteeksi 5 V ja syötä V cc -syöttö; tämä ohittaa sisäänrakennetun säätimen.

Etu on, että toisin kuin lineaarinen sisäinen säädin, kytkinsäädin on erittäin tehokas, mikä tarkoittaa vähemmän kulutusta ja vähemmän tuotettua lämpöä säätimessä. Lisäetuna on, että se kestää suurempaa tulojännitettä (noin 35 V määritetylle säätimelle), siltä varalta, että virtapiiriä käytetään ajoneuvossa, jossa on 24 V: n paristot.

Säätimessä on jo useita suojaukset, kuten oikosulku, ylikuumeneminen jne.

10 hintaan 11 $ nyt eBayssa. Kuulostaa hyvältä.
@0xF2 Voit saada yksittäisiä hintaan 0,99 dollaria, joten älä putoa "halvan" kymmenen kappaleen pakettiin
Vaikka parempi idea kuin lineaarinen säädin, pidä mielessä, että LM2596-kytkimien lepovirta on noin 5ma (mahdollisesti enemmän tietyssä toteutuksessa), joka on moninkertainen lepotilan tai jopa hitaasti kellotetun ATmegan virrankulutus.
#2
+2
EternityForest
2014-03-06 15:34:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen suuri USB-autolaturien tai muun muassa eBayssa saamiesi USB-muunninlevyjen fani.

Voisitteko kertoa hieman tarkemmin siitä, miten toinen niistä kiinnitetään tai miten ne toimivat / mitä he tekevät?
USB-autolaturissa on tavallisesti luodiliitin (jota olen aina kutsunut), joka menee auton tupakansytyttimen (12v lisävaruste) pistorasiaan. Ja se muuntaa sen 5v: ksi ja voit liittää USB-puhelimen laturin tai tässä tapauksessa Arduino-kaapelin.
#3
+2
0xF2
2014-03-07 20:21:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Siellä on myös korkeamman tason Akafugu-leipätaulun virtalähde - vie tulon 7 V: stä 35 V: iin, mutta maksaa 11 $ kappaleessa alennuksessa.

enter image description here

Akafugu

#4
+2
Alexander
2014-03-10 15:42:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

"Käytännön Arduino-kirjassa" on tähän tarkoitukseen erittäin mielenkiintoinen piiri: http://www.practicalarduino.com/projects/vehicle-telemetry-platform

Tässä on miten olen luonut sen uudelleen:

Se käyttää LM2940CT: tä ja valtavaa elektrolyyttikorkkia - vaikka syöttöjännite putoaisikin, sinulla on noin sekunnin ajan, jotta Arduino sulkeutuu sulavasti (sulje SD-tiedostot oikein ja niin edelleen).

"Arduino Cookbook" (2. painos) sisältää luvun, jossa on esimerkkejä Arduinon virrankulutuksen vähentämisestä absoluuttiseen vähintään - katsokaa sitä myös.

Lineaarinen säädin on huono valinta - tämän ja itse Arduinossa olevan energian välillä yli puolet kulutetusta energiasta yksinkertaisesti menee hukkaan lämpönä. Ainoa mitä tässä todella saavutetaan, on (mahdollisesti) jonkinlainen sisääntulosuojaus ja osan lämmöntuotannon siirtäminen levyltä sen sijaan, että keskittäisit sen kaiken sisäiseen säätimeen.
#5
+2
0xF2
2014-03-12 10:26:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaksi muuta vaihtoehtoa - akku, jossa on kätevät valmiit ruuvinreiät Arduinolle, Raspberry.PI: lle ja Beagle Boardille:

Smart Power Base

Smart Power Base

Nosta se ylös - käyttämällä langattoman poran 18 V: n akkua. Projekti on tarkoitettu R.PI: lle, mutta se toimisi yhtä hyvin Arduinossa, koska virtalähde on USB

Portable PI Power

Portable PI Power

kuvat ovat rikki
#6
+1
Joel
2015-04-26 04:20:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Auton vakioakut ovat 12,6 volttia ja 6 2.1V-kennoa. AGM-paristot (ts. Optima-akut, jotkut interstataatit ja monet muut tuotemerkit tekevät AGM: stä), kokemukseni mukaan AGM-paristoilla ne ovat noin 12,8 volttia (en tiedä teknistä jännitettä). Ilman autoa, sinun ei tarvitse huolehtia jännitepiikeistä JOS KAIKKI AKUN JOHDOT LÄHETTÄVÄT. Kun auto käy, käärmevyö kääntyy vaihtovirtageneraattoriksi. Laturi on kytketty tasasuuntaajaan vaihtamaan se takaisin tasavirraksi ja yksikössä on jännitesäädin. Kun auto on käynnissä, laturi käyttää sähköjärjestelmää ja lataa akkua. Kun liität akkuun auton käydessä, olet todella kytketty laturiin. Kun liität laturiin, siellä on paljon sähköistä kohinaa, jännitepiikkejä jne.

Minulla on aina ollut menestys liittää suoraan akusta Arduinoon tynnyriliittimen kautta, en ole kokeillut yhtään analogia lukutoiminto, kun auto on käynnissä. Arduino-verkkosivustolla se suosittelee 7-12V, mutta rajoitukset (kuten Arduino-verkkosivustolla suosituksen alla) on 6-20. Olen itse kokenut ongelmia pienemmillä tulojännitteillä. Jos tunnet olosi epämukavaksi, osta vain 5 voltin säädin ja virta USB: n kautta.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...